stapelbare stoelen
Blog

Creatief met de ruimte met stapelbare stoelen

Als je een bedrijf hebt met behoorlijk wat personeel en dan praat ik over meer dan 25 dan is het super belangrijk dat de neuzen dezelfde kant op staan. Medewerker vinden het ook fijn als ze weten waar ze naartoe werken. Dus allereerst is het belangrijk dat je als bedrijf helder hebt waar de stip op de horizon staat en hoe je dat in duidelijke woorden kunt presenteren. Om dit goed te kunnen doen heb je ook een aantal praktische zaken nodig. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een goede ruimte om dit te presenteren met daarbij natuurlijk genoeg stapelbare stoelen. In dit blog vertellen we je meer over hoe je dit doet en organiseert.

Hoe krijg ik medewerkers mee

De stapelbare stoelen zijn van belang om een theateropstelling te maken. Dus dat betekent de stoelen neerzetten in rijen die richting de spreker staan opgesteld. In dit soort bijeenkomsten is het iets meer zenden als een reguliere vergadering waarbij het overigens wel belangrijk is dat er ook ruimte is voor vragen vanuit de medewerkers. Je wil namelijk dat de betreffende stip op de horizon door alle medewerkers gedragen is. Zij moeten er namelijk vervolgens mee aan de slag. In de presentatie van deze stip op de horizon vertel je dus meer over de strategie van het bedrijf voor de aankomende jaren. De moeilijkheid zit hem er dan in dat je goede de verbinding maakt met de medewerker. Het moet voor hen niet een ver van mijn bed show zijn waarbij ze geen idee hebben wat ze morgen anders moeten gaan doen. Dit is vaak de uitdaging want je wil ook niet verzanden in een presentatie die op heel operationeel niveau uitlegt wat iedereen anders moet gaan doen. De presentatie moet dus wel op strategisch niveau zijn waarbij je het wellicht wat sterker maakt door in sommige gevallen door middel van een voorbeeld uitlegt wat dat betekent op medewerkersniveau.

Hoe kom ik aan stapelbare stoelen

Niet ieder bedrijf heeft voor de vergaderruimte stapelbare stoelen. Toch kan dat heel praktisch zijn als de ruimte ook gebruik wordt voor andere doeleinden. Met stapelbare stoelen zorg je ervoor dat niet heel de ruimte bezet wordt door stoelen maar dat je die op een plek kunt zetten waarbij ze niet in de weg staan. Vaak wordt er ook een verrijdbaar onderdeel bij geleverd waar je de stapel stoelen op zet. Zo kun je ze gemakkelijk op een plek zetten waar ze niet in de weg staan.