DeHappyFlow

Stresskip of blij ei? 🥚

Kan jij jezelf ook zo lekker verliezen in de stressvolle situaties die het leven te bieden heeft? Zie je hierdoor af en toe door de bomen het bos niet meer? Of ben jij juist degene die overal de positiviteit ergens van in ziet? Blijf jij altijd vrolijk in stressvolle situaties? Ik schets nu totaal verschillende situaties en personen. Weet je nog niet in welke situaties jij jezelf herkent? Dan kan het geen kwaad om je af te vragen of je een stresskip of een blij ei bent! Kom jij erachter dat je een stresskip bent, dan zijn er uiteraard genoeg manieren om je te transformeren naar dat blije ei. Hoe je dat doet? Ik vertel je er graag wat meer over!

Wat ben ik?

Een blij ei of een stresskip, het zijn twee uitdrukkingen hoe jij jezelf kunt voelen. Neig je meer naar de ene of meer naar de ander? Het kan zelfs zo zijn dat het per situatie verschilt of dat je misschien weleens zowel een stresskip als blij ei bent. De belangrijkste vraag hierbij is of je er wel eens stil bij hebt gestaan waarom je je zo voelt? Daarnaast is de bewustwording van dit gevoel en de oorzaak ook een belangrijk onderdeel. Door ons drukke leven is het soms lastig om even stil te staan en een stap terug te doen en te kijken hoe je je voelt en waarom je je zo voelt. Dat is juist zonde, dit zijn namelijk de momenten waar je enorm veel van jezelf kunt leren. Om deze bewustwording te creëren kun je jezelf een aantal belangrijke vragen stellen. Deze zijn gebaseerd op bijvoorbeeld jouw week invulling, dingen die je blij maken, wat je energie kost en wat je zou graag willen.

Spiegelei

De eerder genoemde vragen om bewustwording te creëren kunnen al zorgen voor een heleboel inzicht in jouw situatie. Toch is het voor sommige lastig om een stapje terug te doen en zichzelf te evalueren. Ben jij dit? Dan is het handig om gebruik te maken van een spiegelei. Hierbij houd iemand jou een spiegel voor en vraagt door waar nodig is. Op deze manier kom je net achter de inzichten waar je zelf misschien nooit achter was gekomen. Een spiegelei kan een goede vriend of vriendin zijn of familie. Maar ook kun je ervoor kiezen om een onbekend persoon je te laten spiegelen. Het is net wat jou genoeg in je comfortzone laat om je open te stellen en genoeg uit je comfortzone haalt om tot nieuwe inzichten te komen. Ben je nieuwsgierig geworden of heb je een vraag? Zoek dan gerust contact via mijn contactpagina!