William I 1985
Blog

William I 1985: een bijzondere naam voor een bijzonder merk

De meest mode merken die we kennen hebben ‘eenvoudige’ namen. Het merk William I 1985 besloot het even anders te doen. In plaats van een achternaam, of een naam waaruit blijkt waar het merk om draait of wat het doet, besloot de oprichter van dit merk dat William I 1985, Guillaume, dat zijn naam plus zijn geboortejaar een mooie merknaam is. Enigszins ingewikkeld zou je denken, maar dit horloge merk is dankzij innovatie en de toegankelijke prijzen een absolute opkomer in de horloge- en uur werk industrie.

Het verhaal dat eindigt om jouw pols

Volgens de oprichter van William I 1985 is het merk voornamelijk ontstaan dankzij crowdfunding. Dat heeft niet alleen voldoende financiering opgeleverd om dit enorm gave project tot een volledig merk op te bouwen. Nee, de oprichter ontving ook zeer positieve feedback om zijn ideeën heen. En creëerde tegelijkertijd een loyale volging en gemeenschap rondom het merk. En dat is iets waar menig mode merk alleen maar van durft te dromen. Niet alleen mode merken trouwens; alle merken. William I 1985 bouwde zichzelf op vanaf de grond, met de meest prachtige en luxe accessoires die de moderne man zich vandaag kan en mag veroorloven.

Hoe begon William I 1985 dan?

De oprichter Guillaume was al een horlogemaker. Dat deed hij bij vooraanstaande merken, voornamelijk in de Zwitsere uurwerk industrie. Niet alleen fan van horloges, maar ook een man van stijl, besloot Guillaume zijn eigen horloge merk te starten. Van zijn oudoom erfde Guillaume een chronograaf – zowel prachtig, als merkloos. Vele van zijn vrienden waren jaloers op dit oude familiestuk. De prijs? Daar waren zijn vrienden nog meer van onder de indruk. Guillaume besloot dus al gauw dat hij zijn eigen merk onder een wat meer toegankelijke prijs wilde verkopen.

En dat heeft hem dus geen windeieren gelegd.

Waar vind ik William I 1985 horloges?

Hoewel het merk niet voor iedereen even bekend is, kan je William I 1985 in een behoorlijk groot aantal winkels vinden. Zowel online als offline. Op de Nederlandse markt komen we de horloges van William I 1985 echter niet zo vaak tegen. Voornamelijk in Engelse en Amerikaanse webshops is het eenvoudig te bestellen. Van Nederlandse bodem hebben we gelukkig het populaire Brandfield.nl, welke een enorm aanbod heeft in verschillende merken. Mocht je interesse hebben in het merk, dan kun je die dus eenvoudig bij deze shop bestellen.