Blog

Simpele tips voor een meer spiritueel leven

Het is gemakkelijk om in onze snelle hectische moderne verstrikt te raken. Veel mensen kampen met stress, depressie en burnouts. Dit komt onder andere doordat er ontzettend veel focus ligt op presteren, geld en materiële zaken. Maar we kunnen een veel gelukkiger leven leiden door ook spiritualiteit en natuur aan ons leven toe te voegen. In dit artikel bespreken we simpele tips voor een meer spiritueel leven. Tips die je ook in je moderne leven kunt implementeren. Je hoeft dus niet al je eigendom op te geven en als monnik in een klooster te gaan leven.

Leer een instrument of begin met schilderen

Zowel muziek als kunst stellen je in staat jezelf uit te drukken op een creatieve manier. Hierdoor krijg je het gevoel iets groters dan jezelf in je werk te leggen. Niet alleen dat, maar deze nieuwe vaardigheden hebben de extra voordelen dat ze je geheugen scherp houden en je geest helder. Het succesvol spelen van een prachtig muziekstuk en daar je eigen creativiteit aan toevoegen kan heel goed een spirituele ervaring zijn.

Experimenteer

Of het nu gaat om naar een kerk gaan, mediteren, een natuurwandeling maken, een spirituele gids lezen of een nachtelijk gebed uitspreken, regelmatig tijd besteden aan het cultiveren van je gevoel voor het grotere goed is lonend voor je geest, hart en algehele gezondheid. Wees ook niet bang om te experimenteren met verschillende spirituele ervaringen. Ga bijvoorbeeld naar medium online of lees verschillend religieuze boeken.

Mediteer

Mediteren is een oosterse gewoonte die eeuwenoud is. Maar steeds meer moderne studies wijzen ook uit dat mediteren een ontzettend gezonde gewoonte is. Je hoeft niet meteen urenlang per dag te mediteren. Je kunt al ontzettend veel positieve gevolgen ervaren van slechts 20 minuten per dag mediteren.

Begin langzaam

Er zijn veel mensen die grote intenties hebben om hun leven te veranderen. Ze zijn een tijdje super enthousiast en stoppen dan. We weten bijvoorbeeld allemaal hoe onwaarschijnlijk het is dat mensen zich aan hun goede voornemens voor het nieuwe jaar houden. Het probleem is dat alleen enthousiasme je alleen maar op weg kan helpen. Als je verandering in je leven op de lange termijn wilt, moet je langzaam beginnen, wetende dat de eerste energiestoot niet lang zal duren. Richt je in plaats daarvan op het veranderen van gewoonten. Als een nieuwe gewoonte eenmaal is gevormd, kan deze je beoefening overnemen als het aanvankelijke enthousiasme weg is. De gewoonte zal je beoefening stabiliseren, waardoor geïnspireerd zult blijven.