dehappyflow.nl

Het genot van tijdloze laarzen

sendra laarzen

Zomers seizoen

Het is weer bijna zomer en we weten allemaal wat dat betekent: we kunnen weer nieuwe jurkjes kopen en dragen zonder te sterven van de kou! Daar ben ik blij mee want in de winter zijn goede, warme jurkjes echt heel erg schaars. Ze zijn bijna allemaal gemaakt van wol en dat soort stugge stof, wat ik altijd heel kriebelig vind zitten. Doordat ik daardoor gedwongen zomerjurkjes ga dragen in de winter in plaats van geschikte winterjurkjes zien mijn outfits er wat slonzig uit. Ik draag dan vaak vaak zomerjurkjes in combinatie met mijn winterleggings en jassen, wat er in de praktijk eigenlijk totaal niet zo leuk uit ziet als gehoopt. Daarnaast zijn deze jurkjes vaak net te kort, wat in de winter nogal koud kan zijn. Gelukkig is deze winter niet echt heel koud geweest, maar ik ben erg tevreden dat het winterseizoen weer voorbij is. Jurkjes zijn toch leuker zonder maillots en sjaals. Het wordt weer tijd voor blote benen!

Mode

Van de week zat ik toevallig een modetijdschrift te lezen, en het viel me op dat je steeds vaker een combinatie terugziet die ik zelf echt geweldig vind: een jurkje wat nogal zwierig is samen met cowboylaarsjes. Deze look is een hele tijd uitgeweest (te Taylor Swift? Te cowboy?) maar lijkt langzaam steeds vaker weer te mogen. Zelfs de cowboyhoeden zie je weer terug in het straatbeeld. Ik heb daarom weer wat paar laarsjes aangeschaft. Dit zijn Sendra laarzen. Ik had hiervoor nog niet eerder van dit merk gehoord, maar Sendra heeft een ruime collectie laarsjes. Er zijn effen versies, maar ook zat exemplaren met een patroontje van bijvoorbeeld slangen of koeienhuid. Voor ieder wat wils dus!

Tijdloos

Wat ik helemaal leuk aan dit merk vind, is het feit dat ze al ruim 100 jaar cowboylaarsjes maken. Zouden de makers toentertijd doorgehad hebben hoe tijdloos hun idee is geweest? Ik kan me goed voorstellen dat je, begin 1900, net in aanraking komt met Amerikanen en Cowboys, hun schoeisel ziet en dit ook in de Europese markt wil gaan verkopen. Maar dat het hedendaags nog steeds zo goed in de smaak valt? Dat is vast meer dan ze ooit hebben durven dromen. Of misschien is het geen geluk, maar heeft te maken met de goede kwaliteit van de schoenen. Ik ben namelijk geen expert (uiteraard), maar kan een goede schoen herkennen als hij om mijn voet zit. En deze cowboylaarsjes zijn daar een uitstekend voorbeeld van. Kan dit merk anders niet ook gewoon cowboyhoeden gaan maken? Is mijn zomerse cowboylook helemaal compleet.

Mobiele versie afsluiten