dehappyflow.nl

Haal meer uit je uitje met teambuilding!

Af en toe is het wel eens tijd voor een feestje. Wanneer er iemand jarig is, met een jubileum, een bedrijfsuitje, het zijn allemaal dagen dat er iets te vieren is. Dit zou je kunnen vieren door gezamenlijk bij elkaar te komen, gezellig te praten en vervolgens weer naar huis te gaan. Allee kan het ook grootser en beter aangepakt worden. Met teambuilding doe je een activiteit die niet alleen leuk is, er zit namelijk ook een boodschap achter. Teambuilding zorgt bijvoorbeeld voor een betere samenwerking, wat erg handig is in het bedrijfsleven. In dit blog kom je van alles te weten over teambuilding en krijg je ook een paar tips om je eigen vrienden uit te dagen voor een teambuilding activiteit!

Wat is teambuilding nu precies

Teambuilding draait om samenwerken. Met een teambuilding activiteit draait het erom dat je in groepsverband iets bereikt. Dit kan al simpelweg een spel winnen zijn, maar denk bijvoorbeeld ook eens aan problemen die opgelost kunnen worden. Het doel van teambuilding is om gezamenlijk vertrouwen te winnen, een sociale binding te creëren en om in teamverband een doel te bereiken.

Voorbeelden van teambuilding

Wellicht dat teambuilding je erg aanspreekt. Je houdt van uitdaging en wilt de strijd aangaan met vrienden, collega’s of familie om een bepaald doel te behalen. Misschien heb je zelf al een idee voor een activiteit, maar zijn er ook vele voorbeelden:

Een zeer populaire activiteit met betrekking op teambuilding zijn escaperooms. In groepsverband is het doel om te ontsnappen uit een kamer, om zo een volgende kamer binnen te komen.

Een ander bekend uitje is airsoft of paintball. Bij deze activiteit is het doel om je tegenstander af te schieten met plastic of verfballetjes, waaruit je een bepaalde missie kunt winnen. Wanneer je in groepen een gevecht aangaat, is de missie om de tegenstander te verslaan. Bedenk samen met het team een strategie om de tegenstander volledig in  te sluiten . De tegenstander kan geen kant op, waardoor je door middel van teambuilding je doel hebt bereikt.

Haal meer uit je uitje!

Zo zijn er nog talloze voorbeelden van activiteiten die te maken hebben met teambuilding. Met dit blog probeer ik je een inzicht te geven in de term teambuilding en wat dit nu precies inhoudt. Haal meer uit een uitje door aan teambuilding te doen. Je leert iemand op een andere manier kennen, én heeft het van invloed op de werkvloer op kantoor! Hint jij je manager even dat het tijd is voor een bedrijfsuitje!

Mobiele versie afsluiten