dehappyflow.nl

Computer onderdelen die in 2018 essentieel zijn

Computer onderdelen

Het landschap van de media en technologie verandert zo snel dat het allemaal lastig bij te houden is. In 2018 je eigen computer hebben betekent veel software updates, heel veel updates. Je hardware is gelukkig niet zo lastig als je software, maar er zijn wel bepaalde computer onderdelen die je in 2018 niet meer kunt missen. Met alle nieuwe programma’s en nieuwe games is het belangrijk om ook je hardware bij te houden. Anders krijg je FPS lag, een oververhitte PC kast, of andere rare fratsen. Wat voor computer onderdelen heb je in 2018 nou nodig om nog een fijne game- of PC-ervaring te kunnen hebben?

RAM, heel veel RAM

RAM is een van die computer onderdelen die tegenwooridg essentieel zijn. En dan heb ik het niet over één klein RAM geheugentje van 4 GB zoals men dat een paar jaar geleden deed, ik bedoel 16 GB RAM. Want PC’s vragen zo veel van computer onderdelen tegenwoordig. Als je RAM niet goed up to date is, blijf je de hele tijd overal hangen. Denk aan programma’s die niet meer afsluiten ondanks dat je al 3 keer ALT F4 hebt gedaan. Of je kunt een bestand niet opslaan omdat je geheugen het niet meer aankan. Heel frustrerend. Dus, van je computer onderdelen is RAM nu het meest belangrijk. Als je niet heel veel zware dingen doet zoals videobewerking of zware games heb je nog net wel genoeg aan 8 GB RAM, maar wees erop bedacht dat je dan niet te veel tegelijk moet willen.

M.2 SSD helpt ook met je andere computer onderdelen

Een HDD is langzaam, erg langzaam. De SSD is daarentegen sneller. Echter wordt deze alsnog op dezelfde manier aangesloten als een HDD, dus ben je alsnog beperkt. Een M.2 SSD is de nieuwste update in de wereld van computer onderdelen. Met een M.2 SSD kun je bijna 10 keer zo snel bestanden installeren, verplaatsen, programma’s opstarten, enzovoorts. Een M.2 SSD bevordert ook de prestaties van je andere computer onderdelen.

Videokaart en CPU.

Tja, deze is niet gek. Van je computer onderdelen is de videokaart bepalend voor je game-ervaring, maar ook voor Photoshop en dergelijke. Je hebt nu wel gelukkig videokaarten die binnen elke soort prijs vallen, van heel goedkoop tot heel duur. Mijn tip is om als het over computer onderdelen gaat niet te besparen op je videokaart. Als laatste moet je CPU goed alles bij elkaar brengen. Ga wat dit betreft ook niet voor minder.

Mobiele versie afsluiten