Voetreflex therapie in Utrecht

Voetreflex Amersfoort

Voetreflexologie is een natuurgeneeskundige therapie die zijn oorsprong vindt in de Chinese, Indische, Japanse en Egyptische geneeskunde. De voetreflex massages stimuleren het zelfgenezende vermogen van lichaam Ún geest. De massages zorgen voor een goede fysieke, mentale, emotionele en geestelijke balans waardoor je vitaliteit en weerstand weer goed worden en blijven. In de Oosterse geneeskunst is het dan ook gebruikelijk dat de arts je helpt om gezond te zijn en te blijven. In het Westen gebruiken we meer de symptoom gerichte geneeskunst: de arts wordt geraadpleegd als de klacht er al is.

De basis van de voetreflex komt voort vanuit de ontdekking dat het hele menselijke lichaam -zowel lichaam, geest als ziel- op de voet is geprojecteerd. Het masseren van deze plekken op je voet, werkt door op je organen, weefsels, klieren en zenuwen, circulatiesystemen als de lymfe en het bloed, de meridianen en andere energiebanen. Het pakt de blokkades aan en heft deze op. Soms zijn effecten subtiel, andere keren is het sterk merkbaar. Je komt zo weer in balans en in je energie.

Bij deHappyFlow in Amersfoort wordt het geven van voetreflex massages gecombineerd met gesprekken. Door bewust te worden van de oorzaak, kan de klacht blijvend weggaan.